Pagina's

Zoeken in deze blog

dinsdag 23 november 2010

Klik en Tik

Zo moet het dus niet!!



Vandaag ben ik naar de cusus "train de trainer" geweest die gegeven werd voor mensen die de Klik en Tik cursus willen begeleiden.
Klik en Tik bestaat uit twee cursussen op het internet over het gebruik van het internet en over sociale websites. Prima cursusmateriaal gemaakt voor senioren en laaggeletterden. Ik noem ze wel in een adem maar het zijn natuurlijk heel verschillende groepen.

De eerste cursus (het internet op) behandelt basale vaardigheden en de tweede gaat over sociale websites. Voor deze cursus is een fake omgeving gemaakt zodat mensen veilig kunnen oefenen. Een ander argument is dat de lay-out en functies van sociale websites heel vaak veranderen zodat je om de week nieuwe (hele dure) instructiefilms zou moeten maken.
De nieuwe lesstof wordt gebracht door Julika die je na een poosje je neus uitkomt.





In eerste instantie leek het of je mensen er in hun eentje mee aan de slag zou kennen laten gaan maar dat is eigenlijk niet haalbaar. Je kunt ze wel het internet op jagen maar sommige mensen weten niet eens hoe ze daar moeten komen. En als ze dan de url hebben ingetikt weten ze weer niet dat je ook een enter moet geven.
Voor cursusbegeleiders nog werk aan de winkel om mensen het net op te helpen,zich aan te meleden en de eerste cursusstappen te zetten.
Daarna zou je regelmatig een soort inloopspreekuur moeten houden.
Veel werk maar mensen zijn vaak ontroerend dankbaar als je ze geholpen hebt en ze nu ook meetellen in deze ge-www-seerde maatschappij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten