Pagina's

Zoeken in deze blog

vrijdag 15 oktober 2010

afsluiten!


Deze week zijn Walter en ik hevig aan het zoeken geweest naar de oplossing van een probleem. Het probleem was ingewikkeld maar het vinden van de oplossing nog veel ingewikkelder.
Het kwam er op neer dat als de ene persoon een blog ging volgen ze tevoorschijn kwam met de identiteit van iemand anders. En niet een keer maar op elke pc iedere keer weer.
Na driftig speuren bleek de oplossing te zitten in het feit dat er twee soorten Google profielen zijn : een zg Google Friend Connect profiel (waarmee je een blogspot weblog kunt volgen) en je gewone Google profiel. Dit laatste profiel kun je makkelijk editen maar het andere is veel lastiger te vinden. Ik had deze vraag ook op twitter gezet met de hashtag #durftevragen maar dat leverde ook niets op, hoewel dat anders vrij snel een antwoord oplevert.

Waarschijnlijk heeft de ene persoon ingelogd gestaan terwijl de andere alvast haar gegevens in ging voeren.
Waar dus op gelet moet worden is dat iedereen al zijn acounts afsluit voor een ander bij een pc aan de gang gaat. Regelmatig vind ik op de bieb openstaande acounts. Geweldig dat we elkaar kennelijk zo vertrouwen maar het kan tot dit soort exotische situaties leiden. Opgepast dus; al was het maar voor je eigen privacy!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten