Pagina's

Zoeken in deze blog

donderdag 8 april 2010

de google code+ cursus

Gisterenavond is de google+ cursus voor het eerst gegeven. Walter heeft eerst een presentatie gehouden over de mogelijkheden van google en daarna gingen de vijf cursisten  aan de slag. Tijdens de koffie had ik al geprobeerd op informele wijze uit te vogelen "wat voor vlees we in de kuip hadden". Een van hen zette bv  foto's op haar pc, mailde regelmatig enzo dus ik had door best een hoge pet van op.
Maar de moeilijkheden kwamen direct boven water toen ze met de opdrachten aan de gang gingen.
Ik vind het zelf altijd een uitdaging om erachter te komen wat mensen niet begrijpen, hoe hun denkpatroon dan is en vooral hoe je ze dan op het goede spoor krijgt.
Dan komen eigenlijk dezelfde dingen naar boven als ik bij de internetcursus voor beginners zag.

  • Er wordt iets in de adresbalk ingetypt maar men snapt soms niet dat je dan een enter moet geven om het inderdaad voor elkaar te krijgen. Dus het credo "enter en je bent er" hebben weer vaak moeten gebruiken.
  • Niet iedereen begreep ook niet dat je zoekt VIA google; eerst ga je naar google en dan daarmee zoeken. Ze typten het zoekwoord gewoon in de adresbalk.
  • Verder formuleren sommige mensen de meest exotische zoekopdrachten. Dan moet je ze helpen om een goede opdracht te maken.
Gelukkig hebben we op tijd ingezien dat de cursus onmogelijk in een dagdeel gegeven kon worden en hebben we de cursus opgesplitst. Volgende week het tweede deel. Dat wordt ook weer een hele kluif.
Leuk om te zien is dat de cursisten erg erkentelijk zijn voor de persoonlijke aandacht die ze krijgen en ook allemaal aangaven dat ze blij waren met wat ze geleerd hadden. Vooral waren ze blij geleerd te hebben hoe ze gerichter konden zoeken zonder te verzuipen in de resultaten.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat het allemaal redelijk is verlopen. Het is altijd spannend wat het niveau van de mensen is. Ik schat ze meestal laag in, dan valt het altijd mee.
    Als bieb gaan we voor laagdrempeligheid en veel persoonlijke aandacht. Dat is onze kracht.
    Daar doen we het voor.
    Succes de 2e keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jouw blogpost maakt goed duidelijk waar we mee bezig zijn geweest Monique. Dit maakt ook de workshop voor collega's zichtbaarder.

    BeantwoordenVerwijderen