Pagina's

Zoeken in deze blog

maandag 19 april 2010

Mad chat

Soms is het erg stil op de chat van de ning maar bv gisterenavond was het een heel gezellige boel. Met zijn vieren tegelijk waren we er en twee zaten er gelijktijdig op de Google chat en deden daar vervolgens weer verslag van op de ningchat. Voor ervaren chatters heel gezellig maar een beginnende 23D-er kan er horendol van worden en sufgebliept afhaken.
Daarom de volgende zaken nog een op een rijtje.

  • Sommige mensen waren verbaasd over al het gebliep en gingen verwonderd zoeken waar dat vandaan kwam. Maar als je de ning site open hebt staan (ook al zit je intussen op een andere site) ben je aan gemeld voor de chat. Je kunt je afmelden door de site af te sluiten maar je kunt ook op het groene bolletje bovenin klikken. Je krijgt dan de vraag of je of-line wilt gaan.  De site blijft dan open maar je bent niet meer beschikbaar voor de chat. Je kunt ook het bliepje aan of uit (harder of zachter) zetten. Klik op het toetertje en gebruik de schuifbalk.
  • Het tweede is dat mensen de ning site soms niet meer kunnen vinden als ze op een andere site zitten. Door de alt knop ingedrukt te houden kan je met de tab toets tussen de sites die openstaan schakelen. Niet weer opnieuw URL' s intypen of ander ingewikkeld gedoe!
  • Chatters zijn heel gezellige mensen maar als je door alle gezelligheid geen aandacht voor je vraag krijgt is het een optie om even alleen met iemand te chatten. Je klikt op zijn naam en je krijgt de mogelijkheid voor een private chat. De anderen zien daar niks van. Als een ander jou voor een private chat uitnodigt dan zie je zijn naam knipperen in een wit balkje bovenin het chatweergave venster.
  • Verder gaven sommige mensen aan dat er vaak niemand op de chat is. Zelf ben ik er meestal na het journaal van acht uur. Maar niet altijd want ik heb behalve een digitaal ook een sociaal leven.
Hopelijk brengt dit weer wat rust in de tent!!!

1 opmerking: