Pagina's

Zoeken in deze blog

zondag 4 april 2010

Google

Deze dagen heb ik flink zitten neuzelen met Google. Alle mogelijkheden van het zoeken, kunst en vliegwerk met zoeken in sites,URL's, titels etc etc. Ik kan best wel met google werken maar het vinden van antwoorden op lastige vragen vereist toch meer dan simpelweg het zoekwoord intypen.
Volgende week is er in de bieb de cursus "haal meer uit google" en vandaar deze voorbereidingen. Het leuke is natuurlijk dat je zelf dan altijd weer wat oppikt. Het zoeken in een site bijvoorbeeld zat voorheen niet zo in mijn systeem maar nu heb ik daar de voordelen wel van door.Als je dat leuk vind klik dan op  "meer lezen".


Zoeken per site of domein (leg uit)
 in:  
Tip: vul ook domein in: bv. '.edu' voor wetenschappelijk
Met deze functie kan je in een specifieke site zoeken. Stel je bent op zoek naar een artikel in de Volkskrant, dan tik je in de linker box het trefwoord in en in de rechterbox www.volkskrant.nl. Vervolgens verschijnen de links in die site met het desbetreffende trefwoord.
Ook kan je met deze functie in 1 soort domein zoeken. Als je bijvoorbeeld alleen in wetenschappelijke domeinen/sites (.edu) wil zoeken dan vul je .edu in de rechterbox in. Dit kan je met alle soorten domeinen toepassen (.nl of .com of .org etc.)
Overzicht van alle functies


2 opmerkingen: