Pagina's

Zoeken in deze blog

donderdag 15 april 2010

internet cursus in de bieb

Gisterenavond hebben we het tweede deel van de Google cursus gegeven. Iedereen was teruggekomen voor het tweede deel. Dit keer ging het onder meer over Goofle maps en Google translate. Dat zijn knallers; veel mensen wisten bv niet van de vertaalfunctie van Google en gingen enthousiast aan de gang. In de meest exotische talen!! Bij het onderzoeken van Google maps gingen de meeste direct op zoek naar hun eigen huis met de streetview functie. Het grappige is dat mensen zo blij zijn met wat ze leren en daar ook uitvoerig voor bedanken. Vooral de geduldige begeleiding waarderen ze en het feit dat dit zo kleinschalig is.


Vanmorgen kwam een groepje cursisten de internetcursus voor gevorderden volgen.Ze gaven direct bij binnekomst al vergenoegd aan veel van de vorige sessie geleerd te hebben.
Vandaag kwam het zoeken op het net aan de orde; via de startpagina en via Google. Hierbij viel het niveauverschil van de cursisten wel op. Waar de ene moeiteloos het een na het ander vindt, is het voor een ander nog echt een probleem om te begrijpen waar ze mee bezig zijn.
Na wat reclame onzerzijds wilde iedereen graag meedoen met de Google plus cursus zoals we die van het najaar weer gaan geven.

Het blijkt dat we als bieb echt een "uniek verkooppunt hebben" zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. De cursussen zijn kleinschalig, goed in de begeleiding en ons tempo is voor senioren goed te behappen.
Als begeleider ook erg leuk om te doen!

1 opmerking:

  1. Ha monique,

    Ik heb me als 'volger' bij je aangemeld. Ik ben met mama (Vera) mee aan het doen met de 23 dingen, super interessant!!

    Ik wilde even een compliment geven over je blog, wat leg jij de 'dingen' ontzettend duidelijk uit!!

    Met vriendelijke groet,

    Eva

    BeantwoordenVerwijderen